Suami Tak KuHadap

Suami Tak KuHadap

Rehan Makhtar / May 27, 2019

Suami Tak KuHadap Jiwanya mati Hatinya ranap Hidupnya hanya punyai satu tujuan iaitu memusnahkan segala apa yang pernah memusnahkan hidupnya Nur Syaima memujuk tangisnya sendiri bila dia tersisih dari perhatian dan tan

  • Title: Suami Tak KuHadap
  • Author: Rehan Makhtar
  • ISBN: 9789670246468
  • Page: 149
  • Format: Paperback
  • Jiwanya mati Hatinya ranap Hidupnya hanya punyai satu tujuan iaitu memusnahkan segala apa yang pernah memusnahkan hidupnya Nur Syaima memujuk tangisnya sendiri bila dia tersisih dari perhatian dan tanggungjawab seorang ayah Pemergiaan ibu tercinta membuatkan airmatanya kering dan tidak menitis lagi Dalam hatinya, hanya ada kebencian kepada ayah, Mak Usu dan juga SyedJiwanya mati Hatinya ranap Hidupnya hanya punyai satu tujuan iaitu memusnahkan segala apa yang pernah memusnahkan hidupnya Nur Syaima memujuk tangisnya sendiri bila dia tersisih dari perhatian dan tanggungjawab seorang ayah Pemergiaan ibu tercinta membuatkan airmatanya kering dan tidak menitis lagi Dalam hatinya, hanya ada kebencian kepada ayah, Mak Usu dan juga Syed Ahmad Budriz apatah lagi setelah lelaki itu menghalau Faez dari dirinya yang sepi Aku akan jadikan hidup kau lagi teruk dari neraka, Budriz Aku akan pastikan kau kesal dilahirkan ke dunia ini Aku akan buat bonda kau tersungkur melihat kecundangan kau di kaki aku Nur SyaimaSyed Ahmad Budriz akur bila menerima kebencian daripada Nur Syaima, adik tirinya Cinta yang terdetik di hatinya sejak pertama kali dulu ternyata tidak sirna begitu saja Malah dia sudah terlalu mencintai adik tiri sendiri Namun, kerasnya hati Nur Syaima tak mampu dibendung hinggakan dia nekad menikahi adik tirinya setelah dia memerangkap Syaima Mahu tidak mahu, Syed Ahmad Budriz sanggup menerima cercaan dan maki hamun keluarganya kerana dia tahu, nendanya yang menjaga darah keturunan pasti membantah Tapi, hati lelakinya berkata ya, lalu dia sanggup menjadi suami yang tak pernah dihadap bagi menghidupkan kembali jiwa isterinya yang mati Abang minta maaf Tapi, yakinlah dengan abang Takdir kita bukan kita yang tentukan Kita hanya perlu menerima Sayang bantu abang Bantu abang raih kasih sayang isteri abang sendiri Syed Ahmad BudrizAda darah yang perlu dijaga, ada hati yang perlu bernafas dengan cinta, ada jiwa yang perlu dihidupkan dan ada dendam yang perlu dipadamkan Adakah selamanya Budriz menjadi suami yang tak dihadap Mampukah sebuah kehilangan membawa satu kebahagian

    REHANMAKHTAR Untuk Dia wrehan Aku perlahankan motosikal dan biarkan dia memotongku dulu setelah lampu isyarat bertukar hijau Mudah cerita, biar dia jalan dulu Tak lalu aku nak tengok dia dan motosikalnya itu. REHANMAKHTAR CERPEN wrehan Semoga apa yang anda baca, bermanfaat buat anda, saya dan juga mereka May Allah bless _ Ryanna s Walkie Talkie Novel Jangan Benci Cintaku Aug , Things happened sebab masing masing tak confess their own feelings If only they confess, I think banyak benda boleh avoid Makanya, no matter how good are you at expressing your love, somehow you still need to admit your feelings, by saying those magic words.

    • ñ Suami Tak KuHadap || ↠ PDF Read by ↠ Rehan Makhtar
      149 Rehan Makhtar
    • thumbnail Title: ñ Suami Tak KuHadap || ↠ PDF Read by ↠ Rehan Makhtar
      Posted by:Rehan Makhtar
      Published :2018-010-04T04:52:58+00:00

    About "Rehan Makhtar"

      • Rehan Makhtar

        Rehan Makhtar Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Suami Tak KuHadap book, this is one of the most wanted Rehan Makhtar author readers around the world.


    880 Comments

    1. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM10. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Seperti Terlerai Kasih, Suami Tak Kuhadap penuh dengan drama dan air mata. In fact, N rasa semua emosi ada dalam buku ni. Penulisan Rehan Makhtar tak pernah mengecewakan. Terus terang, N kurang suka dengan watak Syai yang sangat kasar (she has the social skill of a hyena). Watak dia memang menguji kesabaran N. Nasib baiklah Budriz tu penyabar orangnya. Pada pendapat N, apa yang cuba dihilightkan [...]


    2. ohhmaiii.Stk cukup rencah dlm bacaankit hati, marah, benci, sayang semua cukupohhh cam ne nak review ye macam2 rasa ada sesungguhnya kalian x kan rugi kalau beli dan baca STK ni tahniah buat rehan makhtar betapa sakit hatinya membaca kala nenda asyik memikirkan darjat dan pangkat huh sungguh mencalar emosi walaupun syaima kelihatan sangat kurang ajar & sanagt beku tapi jgn salahkan dia takdir yg menyebabkan dia menjadi sebegitu dan hanya sayang dan cinta budriz yg boleh menghidupkan syaima k [...]


    3. ini adalah naskah kedua penulis yang saya baca selepas terlerai kasihperti biasa, saya amat menyenangi penulis RM yg digarap dan diolah dengan baik jalan ceritanyaNDAM, bila sudah sebati dalam diri, seolah-olah dijadikan tujuan untuk hidup. Syaima yg hidup dalam kekurangan kasih ayah, ibunya pula meninggal dunia, membuatkan dia terumbang ambing. Keadaan makin memburuk bila ayahnya berkahwin lain dengan Jalina yang sudah mempunyai seorang anak, Budriz.Budriz - pertama kali mata terpandang wajah S [...]


    4. Penyampaian Rehan Makhtar dalam bercerita memang tak dapat disangkal lagi.Penulis yang ada kelasnya tersendiri.Budrizz jatuh cinta dengan adik tirinya sendiri, Syai. Budrizz yang pasang perangkap. Syai mangsa yang tersepit, dibawa ke sangkar perkahwinan. Benci. Dendam kesumat. Syai bina tembok antara dirinya dengan Budrizz, si suami tak dihadapnya. Namun, tembok yang disangka kukuh, akhirnya runtuh. Syai mula belajar erti bahagia. Daripada rasa terkurung, dia rasa bebas berterbangan.Dalam meniti [...]


    5. Naskah untuk dilepaskan; RM17.00. Pm je Sesak. rasa x boleh bernafas.Penulis betul2 excel dalam melakarkan rasa dan jiwa Nur Syaima. Segala dendam, amarah, sesalan, redha, kasih diintipatikan dalam Suami Tak Ku HadapCUMA.(for me) tumpuan penulis untuk jiwa Syai terlalu melelahkan.


    6. Hargailah keluarga semasa mereka masih Ada Kita hanya Ada satu Sahaja 'Mereka yang tidak Akan sama Dengan orang lain’ – FB Heliza HelmiKita hanya ada satu ayah dan satu ibu sahaja dalam hiduptak kira siapa mereka…Kisah ini agak berat dengan drama airmata.rasaan geram, benci, manis bercampur baur. GERAM dengan Syaima yang sering menyalahkan takdirikap kurang ajardan sering membuat keputusan terburu-buru. GERAM dengan nenda Budriz yang bongkak dengan darjat dunia. SEDIH apabila bapa Syaima y [...]


    7. 4* on the story. 3.5* for Budriz. 1* for Syaima. Benci sebenci bencinya. Rindu serindu rindunya.Cinta.dalam lautan luasDimana letaknya sempadan tu hingga tiada ruang untuk berfikir dengan tenang dan damaiobjective or subjective depending on the person whose reading this. Nukilan yg baik seperti biasa dari author yg sering bermain dengan emosi. Sayangnya saya terlalu letih dengan watak Syai.Sendiri berdendam, tapi diri sendiri terjerat dengan perangkap Budriz. Kedegilan ditahap obtuse. Sendiri ca [...]




    8. 2015 - Novel #6Saya sudah jatuh cinta dengan tulisan REHAN MAKHTAR sejak saya baca Bahasa Hati Kita. Seperti ada yg menarik untuk baca next, next and next. Cara olahan cerita yg kak RM buat menarik sangat. Ilmu yg dikongsi juga terselit dalam novel ni.Syaima yg keras hati Dan pendendam. Budriz yg penyabar dan penyayang. Sikap sabar Budriz brjaya hidupkan hati Syaima yg dah mati. Siapa belum baca sila baca, ya! Tak rugi punya.


    9. huh ! cite ni mmg buat jiwa sya tertekan xDsakit jiwa uhuk uhuk dari awal cerita lgi sya dah rsa marah, pndai rehan makhtar mainkn emosi dgn jln cite novel ni. jln cita mmg ohsem n terlebih ohsem msa akhir tu, msa c syaima kna fitnah oleh c banggang Faez. kat sini mmg jiwa sya sempit sgtaima ni mmg benci tahap langit dkt ayah dgn mak tiri n abg tiri dia c budriz. knp ? sbb ayah dia kahwin lain. dan ayah dia tinggalkn dia n mak dia yg sakit for the second wife [dia tinggal dgn second wife n budri [...]


    10. Terlalu emosional untuk saya nikmati. Rasa pening. Kisah Nur Syaima yang rasa terpinggir oleh ayahnya di masa ibunya sakit tenat dan meninggal dunia. Syaima menyalahkan ayahnya dan berdendam kerana pada waktu itu ayahnya telah berkahwin lain. Syaima juga menyalahkan bonda tirinya dan anak tiri ayahnya, Budriz. Dia pergi meninggalkan semua bila ibunya meninggal dunia. Namun 10 tahun kemudian, Syaima terserempak dengan Budriz semasa dia bersama Faez. Budriz menfitnah dirinya dan Faez mempercayainy [...]


    11. Basically penulisan Rehan Makhtar adalah bagus. Empat bintang untuk ituSatu bintang aku tolak sebab tajuknya. "Hadap" which i assume bermaksud "hard up"?. Bukan "hadap" yang bermaksud "arah, berdepan, muka". kenapa perlu guna perkataan itu agaknya?satu bintang lg ditolak kerana watak lelakinya Budriz yang sangat sangat menjengkelkan. Mungkin kerana aku ini seorang self-proclaimed feminist maka aku benci watak-watak lelaki yang suka membakul sampahkan wanita.aku benci cara budriz cuba untuk memik [...]




    12. Memang berair mata membaca play with emosi gitew sapa2 yg x tau nak nangis, tp feels like crying, baca la yer citer nie


    13. Nur Syaima & Syed Ahmad BudrizNur SyaimaKeras hatinya dek kerana dendam Dendam terhadap ayahnya yang telah berkahwin lain dan mengabaikan ibunya yang sedang sakit ketika itu Ayahnya yang menjadikan dia anak yatim piatu sebelum waktunya Namun, ada hakikat yang tak pernah dia tahuyang ibunya meminta dilepaskan dari ikatan perkahwinan demi melihat suaminya gembiraSyed Ahmad BudrizTerdetik cinta buat Nur Syaima, adik tirinya, sejak pertama kali bertemuSetelah menghilangkan diri selama 10 tahun, [...]


    14. First by Rehan Makhtar saya baca. I really want to like this book tapi tak boleh laa sorry. Mula-mula memang sangat menghayati ketajaman makian Syai terhadap Budriz dan kekasarannya terhadap ayah & ibu tirinya. Rasa macam, memang patut pun duhhh. Then dia dah pusing pulak. Macam tu punya cara Budriz buat cerita dan ayah Syakri pulak langsung tak percayakan Syai sampai mereka di paksa kahwin, lagi dia boleh jatuh cinta jugak. Boleh ehh jatuh cinta berdasarkan penipuan yang nyata? Sampai page [...]


    15. First time baca novel RM. Sebelum ni aku banyak baca cerpen dia di p2u saja. Then bila hari tu ulang baca cerpen Cinta Yang Kau Bunuh terasa nak baca novel Suami Tak Ku hadap di blog RM. Beberapa entry awal berjaya menarik minat aku untuk terus membaca sampai sanggup pergi sewa novel ni esok harinya.Novel STKH ni menarik. Tapi entah kenapa penat rasanya baca nasihat dan ceramah Budriz. Bila part Syai dah boleh terima Budriz, rasa hambar sedikit, tapi taklah sampai saya letak tepi novelnya. Akhir [...]


    16. Br habis baca last wkend. Saya suka! Sbb jarang jumpa women with 'strong' character. Bila dia membenci, dia membenci sehabis daya. Bila dia menyinta, dia cinta sepenuh hati. And Syed Budriz is one hell of a guy! Pencinta tegar yg mampu menyimpan rasa Cinta selama itu. Saya salute! Walaupun cara utk mengikat si isteri npk sgt terdesak, tapi dia berjaya 'menjinakkan' si isteri. Dr seorang yg berhati batu & sarat dgn kebencian, si isteri dpt dibentuk dgn begitu cantik sekali. Sgt kagum juga dgn [...]


    17. I personally love this novel very much. It touches my heart. It makes me keep wondering about myself, if I am really devoted to God? Am I a good daughter to my parents? There's many questions keep lingering in my head, and chose to seek answers to it thanks to this novel. This novel has really shown how great it is to be patience towards other people and you'll eventually will get rewarded for what you really desire and deserve for being patience for so long because of god, for the people that y [...]


    18. Note to self, Jangan biar diri di dorongi dendam. Jangan biar amarah menghitamkan hati. Jangan suka tak redha. Allah sentiasa bersama orang yg redha. Novel dari RM yang kesekian kalinya buat aku penuh dengan emosi. Tentang Budriz & Syaima dalam melayari & mengetahui hati budi masing masing. Tentang jalinan cinta yang indah. Tentang kemaafan yang sememangnya sebuah dendam yang terindah. sebuah novel yang bagiku indah sungguhpun ada aje watak yang buat aku bingit tapi the cheesy feelings i [...]


    19. pfuhhhh berapa kali tidur nak habiskan, first half novel ni ding dong ding dong pasal si Syai yang dendam tak sudah dengan ayahnya.Bila dah terpaksa Hadap suami nya yang merupakan abang tirinya sendiri, baru la dendam terlerai tapi muncul pula watak nenda yang terlalu mengawal darah keturunan Syed Syarifah ni sudah lah dulu Budriz tu pernah main tunang tunang dengan nurina doktor berdarah syarifah nenda pulak memang pksa Syed Budriz kawin dengan Nurina.Dah tinggal suku nak habis novel baru lah r [...]


    20. Rehan punya novelrgghhh tangkap lelehka sebab ada scene romantik gitu,sedih,nasihat,menangis mengamuk dan sebagainyalahkupTahniah penulis!! nanti buat buku yang sedih2 lagi yetapi mesti happy ending XD








    Leave a Reply