Maaf Jika Aku Tak Sempurna

Maaf Jika Aku Tak Sempurna

Acik Lana / May 25, 2019

Maaf Jika Aku Tak Sempurna Sinopsis Melina adalah seorang gadis kota yang baru meningkat dewasa Kehidupannya dipenuhi dengan perkara yang mengasyikkan sehingga dia lupa akan dosa dan pahala Sikapnya itu telah menimbulkan rasa g

  • Title: Maaf Jika Aku Tak Sempurna
  • Author: Acik Lana
  • ISBN: 9789685067983
  • Page: 468
  • Format: Paperback
  • Sinopsis Melina adalah seorang gadis kota yang baru meningkat dewasa Kehidupannya dipenuhi dengan perkara yang mengasyikkan sehingga dia lupa akan dosa dan pahala Sikapnya itu telah menimbulkan rasa gundah dalam hati kedua ibu bapanya Dalam terpaksa dan rasa malu papanya, Datuk Zakri telah meminta jasa baik Luqman untuk membantunya mengawasi setiap tindak tanduk Melina.Sinopsis Melina adalah seorang gadis kota yang baru meningkat dewasa Kehidupannya dipenuhi dengan perkara yang mengasyikkan sehingga dia lupa akan dosa dan pahala Sikapnya itu telah menimbulkan rasa gundah dalam hati kedua ibu bapanya Dalam terpaksa dan rasa malu papanya, Datuk Zakri telah meminta jasa baik Luqman untuk membantunya mengawasi setiap tindak tanduk Melina Setiap hari pasti ada sahaja pertengkaran yang berlaku antara mereka Perbezaan cara hidup dan latar belakang antara Melina dan Luqman boleh diibaratkan bagai langit dengan bumi Sebelum Datuk Zakri menghembuskan nafas yang terakhir, beliau telah menitipkan wasiat kepada bapa Luqman, Rashid Atas dasar wasiat dan janji oleh kedua ibu bapa Luqman dan Melina, mereka ditemukan dalam satu ikatan suci yang tidak pernah mereka setujui Walaupun ikatan perkahwinan itu dibina tanpa rasa cinta di hati, namun Luqman tetap menerima Melina seadanya sebagai seorang isteri Dari hari ke hari, rasa benci yang selama ini menguasai kedua hati kini sudah bertukar kepada rasa cinta dan sayang yang tidak boleh dipisahkan lagi Setelah rasa bahagia dikecapi, tiba pula badai yang menguji kesabaran kedua hati Satu persatu dugaan datang menguji kasih sayang kedua insan ini Mampukah mereka mengharungi segala dugaan ini Mampukah mereka mempertahankan ikatan kasih suci yang sudah terpatri

    Puisi Permintaan Maaf Puisi Puisi Permintaan Maaf Untuk Kekasih Kekasihku maafkan aku Aku tidak pernah bermaksud untuk menyakitimu Aku sungguh mencintaimu Sampai kapanpun akan tetap begitu Permintaan maaf dalam bahasa Inggris Apologize Percakapan bahasa inggris Permintaan maaf Apologize Adalah ungkapan ekspresi yang digunakan untuk meminta maaf dalam bahasa Inggris.Ungkapan ekspresi meminta maaf dalam bahasa Inggris sangat banyak sekali variasinya Dan setiap variasi mempunyai fungsi dan peran yang berbeda, tergantung situasi dan kondisi pembicaraan. Linda Rafar Dituntut Mohon Maaf ohbulan VIDEO Selain Tangga Warna Warni Yang Anda Selalu OOTD Tu, Apa Lagi Yang Menarik Di Batu Caves Nak Makan Pun Rimas Lepas Viral Lambung Bayi, Pengemis Rusia Ini Buat Hal Lagi MV Terbaru Nyanyian Ifan Seventeen Demi Tuhan Aku Ikhlas Undang Sebak Isu Layanan Jururawat, Linda Rafar Diarah Minta Maaf jadi nurse bkn nya blh sesuka hati kekwat dgn org mmg wujud perangai nurse yg macam gampang,igt lg kt Hosp Sg Buloh visit kawan aku,depan katil tu ada org tua,dia mintak tolong something kt nurse,time tu nurse tu dok sembang dgn kawan dia kt pintu,sembang ke bincang ke apa ke mane nk tau,mungkin meeting dipintu,tp nurse tu buat pekak.aku pon niay nk bantu makcik depan tu,aku pon panggil la Cerita Cinta Terlarang, Aku Mencintai Suami Sahabatku laower Tidak banyak yang aku tahu tentang mas Deden, aku sebatas kenal saja dan tidak terlalu akrab Hingga aku lulus kuliah dan mulai melamar pekerjaan di sana sini. hati cerita seks Akhirnya Aku Curang Terhadap Suamiku Jan , Akhirnya Aku Curang Terhadap Suamiku Hampir dua bulan aku ditinggalkan suamiku yang bertugas di sana membuatkan diriku tak ubah seperti sebuah telaga yang sedang kekeringan. Cinema Nonton Film Bokep JAV Streaming Bokep JAV Jika ketika Klik Play muncul tab baru tau jendela baru maka tutp saja. yang muncul itu adalah iklan. jadi langsung di tutup saja Klik Play nya terus sampai videonya muncul lambang bulat yang berputar buferring Untuk download silakan di klik link yang disediakan jika keluar tab baru iklan silakan di klik lagi link downloadnya Cerita Dewasa Cerita Dewasa Kegilaan aku ibuku dan tanteku Cerita Dewasa Kegilaan aku ibuku dan tanteku ini sengaja aku posting karna hanya ingin berbagi, tidak lebih, mungkin orang menganggap gila tapi cerita ini memang benar adanya, apa anda sudah membaca cerita yang kemarin, Cerita Pengalaman Lesbian dengan tante Kost, jika sudah mari kita baca sama cerita dewasa kali ini Teguran Keras Ini Kerana Allah SWT Tidak Mahu Dia Leka Turut terpalit dalam isu ini ialah ibunya, macam macam kritikan yang dilemparkan termasuklah tidak pandai mendidik anaknya Ibu Hanee iaitu Nor Sakuraneeda menerusi akaun Facebook tampil memohon maaf dengan insiden yang berlaku. Jalaluddin Rumi khamush Jalaluddin Rumi Penyair dan tokoh sufi terbesar dari Persia Ia berkata, Siapa itu berada di pintu Aku berkata, Hamba sahaya Paduka.

    • [PDF] ↠ Free Read ☆ Maaf Jika Aku Tak Sempurna : by Acik Lana ä
      468 Acik Lana
    • thumbnail Title: [PDF] ↠ Free Read ☆ Maaf Jika Aku Tak Sempurna : by Acik Lana ä
      Posted by:Acik Lana
      Published :2018-011-06T11:03:34+00:00

    About "Acik Lana"

      • Acik Lana

        Acik Lana Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Maaf Jika Aku Tak Sempurna book, this is one of the most wanted Acik Lana author readers around the world.


    382 Comments

    1. Menyatukan dua dunia yang berbeza bukanlah mudah. Banyak pengorbanan yang perlu dilakukan. Apalagi bila ia melibatkan dua hati yang tidak mungkin akan bertemu titik pertemuannya. Bagi Melina kehadiran Luqman yang matang dan penuh tertib itu begitu menyesakkan. Pada Luqman pula, Melina yang liar bebas bukanlah calon isteri yang diidamkan. Mana mungkin dia akan jatuh hati pada gadis sesosial Melina. Namun bila ia melibatkan percaturan dua keluarga, mereka berdua tiada daya nak menolak. Seperti kis [...]


    2. (1.9 bintang)Bukanlah hamba suka menentang satu dunia (hahaha) tetapi maaf, sukar sekali untuk hamba menyukai buku ini. Mungkin hamba salah memilih buku pertama yang hamba ingin cuba dari penulis ini. Mungkin juga hati hamba dipenuhi sifat kejengkelan dan cerewet yang berlebihan sepanjang pembacaan. Mungkin hamba perlu menjadi lebih terbuka, positif dan pemaaf.Ya, begitu banyak kemungkinan dan sudahnya hamba tidak mampu memberi banyak bintang untuk buku ini. Namun seikhlasnya, apa yang hamba suk [...]


    3. Unfortunately, I was bored to tears. I'm disappointed that I couldn't love this as much as I did with Aku Bukan Mistress. Sorry Acik.


    4. Ini lagi satu karya yang saya rasa ramai yang suka sebab ia bertemakan kahwin paksa err, kahwin sebab wasiat untuk istilah lebih tepatnya dan juga sebab banyak adegan yang 'manis bergula' di dalamnya. :)Karya kedua Acik Lana ni membawa kita ke dalam dunia seorang Melina yang pada awalnya digambarkan seorang yang agak liar dan memberontak. Kemudian ditemukan pula dengan Luqman, si bodyguard merangkap driver yang diupah oleh bapa Melina, Datuk Zakri untuk mengawasi pergerakan Melina. Luqman memang [...]


    5. Melina & LuqmanJika duluMelina: "No! Ini tak betul. Mel takkan kahwin dengan lelaki ni. Tolonglah, ni semua kerja gila!"Luqman: "Ayah, please. Luqman tak nak macam ni. Luqman hanya akan mengahwini perempuan yang Luqman cinta, bukan dengan Melina ni. Dia bukan perempuan yang Luqman nak jadikan isteri, bukan dia!"Tapi sekarangMelina: Mana mungkin dia akan berpaling kepada lelaki lain apabila Tuhan sudah mengurniakan lelaki sesempurna Luqman dalam hidupnya. Luqman yang penyayang, Luqman yang pe [...]


    6. I'm touched!!!!! Feeling up to max. Nangis, sedey, happy, suka, senyum sorang2, gelak sorang2 bagai nak rakats what happen to me bila baca buku ni. Luckily I went back to mom's house, so I able to stick to the book till its end:)Saya suka watak Luqman. Seorang lelaki yang very responsible in this book. Dah la hensem, romantik tak hengat. Kalau saya jadi Melina, mesti saya pun tangkap cair bila husband nyanyikan lagu2 romantik sebelum tidurhahahahover kan. Tahniah pada Luqman sebab berjaya mengub [...]


    7. Melina suka ke kelab malam. Dia bebas bergaul dan suka minum arak. Namun dia tidak pernah mempertaruhkan kesucian dirinya. Ibu-bapanya sudah tidak terdaya untuk merubah dirinya. Lalu, bapanya meminta ikhsan Luqman Hakeem untuk menjaga dan merubah sikap Melina yang melampau. Tetapi sebelum bapa Melina meninggal dunia, dia sempat mewasiatkan supaya Luqman berkahwin dengan Melina. Pada awal perkahwinan mereka, Luqman dan Melina bagai kucing dengan anjing. Tetapi sedikit demi sedikit, rasa cinta mul [...]


    8. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM17. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)N tak pernah baca karya Acik Lana sebelum ni. This is the first one. First time baca buku Acik Lana, N terus fall in love sehinggakan baca buku ni pun belom habis, terus the next day pergi hunting buku AL yang lain! Rasanya Acik Lana ni mahu N letak setaraf dengan favorite writers N yang lain seperti Hanni Ramsul, Sarnia Yahya, and Anis Ayuni. Cerita ni memang menepati citarasa N. Asam garamnya me [...]


    9. Sebelum kisah ni di siarkan di TV, adalah baiknya saya menghabiskan bacaan saya terlebih dahulu. Supaya nanti tak rosak imiginasi saya. Walaupun sekarang dah muncul sipi-sipi Lukman tu Fahrin Ahmad. HahaActually, dah penat tema kahwin-kahwin paksa ni. Tapi nak buat macam mana. Itu yang audience suka pun kan :)Ceritanya simple, Lukman kahwin dengan Melina atas sebab wasiat, mula dengan rasa benci di pihak sebelah Melina dan kurang senang di pihak Lukman berakhir dengan rasa sayang untuk kedua-dua [...]


    10. Melina & LuqmanAda ke lagi lelaki macam Luqman dewasa ini? Yang menyayangi, mencintai, setia dan begitu menjaga hati serta memanjakan isteriyah rasanya, mungkin satu dalam seribu?


    11. Maaf Jika Aku Tak Sempurna adalah karya kedua Acik Lana setelah novel sulungnya mendapat sambutan yang hangat di kalangan peminat-peminat novel. I read some reviews stating that the first book is better but for me, I like this novel better la.Style penulisannya still tak banyak berubah from the first novel, cuma I like the plot in this novel better. Genre "Kahwin Paksa" memang my favorite but in order to get this book into my often read list, kena ada jalan cerita yang menarik.Kejadian kahwin pa [...]


    12. Percubaan kedua dari acik lana ini ternyata tidak mengecewakan.Ayah Melina meminta bantuan Luqman yang baru sahaja pulang dari luar Negara untuk menjadi driver dan bodyguard Melina. Gara- gara tidak tahan dengan sikap anaknya yang tidak terkawal. Clubbing-minum arak-terlalu sosial-kurang ajar. Segala- galanya berubah bila ayah Melina meninggal dunia akibat kemalangan, dan meninggalkan wasit supaya Luqman menjaga Melina sampai bila- bila. Iaitu, dengan satu ikatan perkahwinan. Bagi Luqman, siapa [...]


    13. Aku memang suka novel ni. Cara Lokman menangani Melisa yg liar. Fuh ayat si Lokman memang makan dalam tau! Seliar2 Melisa akhirnya dpt dijinakkan oleh Lokman.Apa2 pon mesti ada watak antagonis kat dlm novel ni cam novel lain gak. But opkosla hepi ending kan!!!!


    14. mmg caya giler baca novel nierasa mcm energy dah kena charge aje lepas baca. my hubby pun suka dgn novel ni even dia agak slow dlm bab novel.


    15. Baru berkesempatan mengkhatam naskhah Acik Lana yang ini.4 benda je nak komen:1) Awal2 lagi dah spoiled mood bila heroin digambarkan kaki clubbing n tak boleh terima bila minum arak.Kaki clubbing ok lagi nak tunjuk heroin budak nakal kan tapi tak payahlaaaa kaki minumhurry tapi rasa macam jijik sangat bila dah sentuh air kencing syaitan tu2) Lukman tu mula2 macho n jejaka idaman malaya tapi makin lama rasa macam bukan lelaki romantik dah tapi dah macam obsess sangat dah dengan wife dia.Hidup tu [...]


    16. Karya kedua Acik Lana yang aku baca selepas Kerana Aku Untukmu dan aku sangat-sangat terkejut dengan rating novel ni tak suka dengan watak luqman yang telajak sayangkan isteri pertama sampai langsung takde simpati ke isteri kedua, serius aku tahu Luqman tak cintakan Sara tapi apa yang dia buat kat Sara yang dijatuhkan maruahnya (dan keluarganya) sangat-sangat teruk. melina ditulis seolah-olah jadi makin tak matang & walaupun dah jadi mak orang pada akhir novel aku tak nampak dia akan berubah [...]






    17. Jodoh itu rahsia Allah. Hihihihihi Ada lawak ada bab yg leh buat geram. Seimbang penulisannya. 2nd book yg sy beli hasil tulisan Acik Lana. Mana dia dpt semua idea menarik ni. Grrrr!




    18. Anda belum baca Maaf Jika Aku Tak Sempurna? Silalah cari buku ni dan baca. Besar kemungkinan anda tak akan menyesal. Kenapa? Cerita sangat best, watak-watak utamanya cantik/handsome, seorang kaya seorang biasa-biasa saja. Luqman, saya suka sangat dengan hero sorang ni, ada degree architecture dari UK pun tak kesah bantu ibu ayah tanam sayur dan selesa dengan kereta Satria Neo dia, tak pernah sibuk nak gunakan kekayaan sang isteri, dia tahu Sarah sang lawyer yang ayu dan sopan santun suka akan di [...]


    19. 3 sebab tema yg sangat klise. Pembaca macam dh boleh agak yg bagaimana watak Melina dengan si Luqman ni. Mestilah mula-mula taknak, kasar sungguh sehingga benci bakal suami sendiri. tapi iyalah kan, kalau dah suami tu hensem macam Brad Pitt, sapa je yg boleh benci lama-lama ye dok? HuhuhuhuhuuhHmm, 3 sebab gaya penulisan yg kemas dan teratur.


    20. antara novel terbaik hasil garapan acik lana.2 tahun lepas beli,.tahun ni baru nk bg reviewheheheLuqman dan Melina.la2 beli novel ni,mang baca last sekali sbb beli sekali ngan 5 novel lain mungkin dr segi tajuk dan cover membuatkan saya rasa malas nk bacadisamping ketebalan novel ni. dh mula membaca,mang sayang nk tinggaldalam masa sehari jer sy dpt habiskan novel ni.ka ngan Luqman yg penyabarterlalu sygkan melina sy rasa lebih dr 5 kali sy ulang baca novel niekekekek❤psssttttdrama xbest langs [...]


    21. Bestnya jalan cerita. Kagum. I'm glued to this book from start to end. hopefully achik lana will come out with more like this my only 2cents comment is jauhkan drpd cerita yang "kebetulan2" contoh, macam zieta happened to be Luq's secretary maybe boleh buat zieta tried apply job kat situ sebab tau luq suami Mel and etc etc other than that i think this story is just perfecto! Bravo Achik Lana! More please!!


    22. Luqman romantic and loving ❤ Melina grr sometimes over emotional. Just wondering when she did mistakes and stucked with her social life Luq still can accept her and not care about her past but when the time Luq actually terperangkap in Sarah planning but Mel did not believing him grr nonsense :@


    23. oh tebalnye buku ninat nak abeskanhamdulillah dpt finish kan bacada beli mhl2 rudi if xabes baca.l ni so klise n da boleh agak what will happen nxtasa2 jexde yg boleh usik my feelinghihi



    Leave a Reply