7 Hari Mencintaiku

7 Hari Mencintaiku

Siti Rosmizah / May 24, 2019

Hari Mencintaiku Khuzairi dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah wala

  • Title: 7 Hari Mencintaiku
  • Author: Siti Rosmizah
  • ISBN: 9789675822018
  • Page: 441
  • Format: Paperback
  • Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan Hei Khuzairi kau dengarKhuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan Hei Khuzairi kau dengar sini Kau tu budak kampung yang tak sedar diri Tapi ada hati nak kahwin dengan anak orang kaya Sedar sedarkanlah diri kau tu Kau tak layak langsung nak berdamping dengan akulah Kau nak aku bawak cermin ke suluhkan muka kau Buat tak reti bahasalah pulak Aku harap lepas ni kau akan ingat kata kata aku ni sampai mati So apa kata kau berambus sekarang Kau pergi balik jaga kambing kambing kau sebab kat situ baru betul tempat kau Aduhai Angkuh sungguh kata katanya Bungkam seketika Khuzairi mendengarnya Jauh di sudut hati dia mula bertanya, sampai bila dia mampu untuk terus menahan makian dan hinaan yang di lemparkan oleh gadis ini Sudah lalikah telinganya Sudah matikah perasaannya Tidak ke dia kecewa Tidakkah dia terluka Khuzairi mengangguk perlahan Ya, aku juga manusia biasa, aku ada hati dan perasaan, tapi aku tidak mampu untuk berbuat apa apa, demi satu amanah aku harus menelannya, demi satu amanah aku harus terus bersabar Amanah Amanah siapa yang di genggam oleh Khuzairi itu, sehingga dia sanggup mengheret dirinya ke kancah derita Lupakah Mia Adriana, hidup ini bagaikan putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.

    Dzikir Yang Bagus Dibaca Seratus Kali Setiap Hari Rasulullah saw bersabda Barangsiapa membaca pada pagi hari seratus kali LAA ILAAHA ILLALLAAHUL MALIKUL HAQQUL MUBIIN, maka akan merupakan jaminan aman dari kemiskinan, akan menjadi kesenangan dalam kuburnya dan terbuka baginya pintu pintu surga. Kata kata Ucapan Happy Anniversary Singkat Paling Romantis Anniversary artinya adalah momen bahagia yang datangnya hanya setahun sekali Sejalan dengan kata Annual yang berarti tahunan Setidaknya ada hal paling umum yang termasuk dalam kategori Anniversary yakni hari lahir dan ulang tahun pernikahan. Nada Cinta bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas Nada Cinta merupakan sinetron ditayangkan di Indosiar pada pukul WIB diproduksi MD Entertainment pada Januari hingga September tayang setiap hari, berjumlah episode Diperankan oleh Mikha Tambayong, Randy Pangalila, Luna Maya. Sinopsis Faris adalah anak orang kaya raya dan terpandang yang sedang menjalin hubungan dengan Rina, seorang guru musik Cerpen Cinta tak Pernah Salah Cyber Dakwah Cinta tak Pernah Salah Vara masih termanggu dibangkunya, padahal dosen mata kuliah Tarjamah III sudah terlewati sejak beberapa menit yang lalu. List of soap operas This television related list is incomplete you can help by This article needs additional citations for verification Please help improve this article by adding citations to reliable sources.Unsourced material may be challenged and removed. Poztmo Media Kata Kata Romantis Bahasa Indonesia Apapun yang akan terjadi, apapun yang kau lakukan, aku berjanji akan selalu mencintaimu Aku ingin katakan padamu, Daftar acara RCTI bahasa Indonesia Halaman ini memuat daftar acara yang ditayangkan RCTI Suami Terobsesi Artis Cantik Seksi Lebanon, Wanita Mesir Wartainfo Dengan prestasi dan pesona yang mereka miliki, tak heran jika para artis mempunyai banyak penggemar, Wajar bila kita mempunyai idola seorang selebriti Namun ketika sudah terobsesi dengan selebriti tersebut, apakah masih terbilang wajar Jadi fans berat selebriti rupanya bisa sampai menghancurkan pernikahan. Ramli_Bisomu ENGLISH BUSINESS LETTER ini kisah nyata saya perkenalkan nama saya wanda hamidah, saya berasal dari kota Bandung saya bekerja sebagai seorang karyawan di salah satu perusaan Yogyakarta.dimana saya sudah hampir kurang lebih tiga tahun lamanya saya bekerja di perusaan itu. Jangan Terkejut Lihat Apa Yang Wanita Ini Makan Jangan Terkejut Lihat Apa Yang Wanita Ini Makan Siapa sangka penduduk di Iceland mempunyai tabiat makan yang sangat luar biasa Kalau tak caya boleh lihat sendiri apa yang telah dimakan oleh wanita dari Iceland ni Makan sampai licin pulak tu Loya pula admin tengok huhu via Dairishare.

    • [PDF] ↠ Unlimited ✓ 7 Hari Mencintaiku : by Siti Rosmizah ↠
      441 Siti Rosmizah
    • thumbnail Title: [PDF] ↠ Unlimited ✓ 7 Hari Mencintaiku : by Siti Rosmizah ↠
      Posted by:Siti Rosmizah
      Published :2018-011-12T19:38:18+00:00

    About "Siti Rosmizah"

      • Siti Rosmizah

        Novelist Lawyer, Siti Rosmizah Semail.


    916 Comments

    1. Maaf tapi aku tak 'paham':i) Tak 'paham' dengan segala watak antoganis yang berduyun2 dlm naskah ini.ii) Tak 'paham' dengan watak Mak Leha yang x pernah diberi cahaya keinsafan biarpun bermacam petunjuk dan tragedi demi tragedi yang berlaku dalam keluarganya.iii) Tak 'paham' dengan watak Mia yang di-twist-kan 360 darjah (mulanya jahat ya amat, last2 jadi watak adiwira pula).iv) Tak 'paham' dengan watak Khuzairi yang terlalu di-putih-kan, namun berkali-kali dipandang terlihat betapa tebal kedayus [...]


    2. Cuti raya selama dua minggu ternyata tidak memberi hamba 'bonus' masa yang cukup untuk menulis review novel ini yang sudah lama tertangguh. Jemari hamba juga terasa beku untuk menaip reviewnya, mungkin kerana novel ini secara purata menerima empat bintang dari pembaca lain. Dan, perlu kiranya hamba memberitahu ini sekadar pendapat peribadi hamba yang baru pertama kali 'berkenalan' dengan tulisan Siti Rosmizah.Baiklah, pertama-tama hamba menyukai kisah kekeluargaan dalam novel ini. Siti Rosmizah [...]


    3. Permulaan cerita membuatkan sy menyampah gila2 kat semua watakbukan setakat Mia je sy menyampahKhuzairi pun samaa smpai berhari2 nk habiskan disebabkan ke'menyampahan' tersebuthaha.gat nk bg 3 bintang je. bila dah nak habis cerita time Buntat meninggalMia pun mula menyesalKhuzairi dah x layan Mian then nk kawin dgn org lain dan masa 7 hari sebelum Kuzhairi nk kawin tu lah part yg paling menyentuh hatiterus sy rasa Mia dimaafkan oleh si pembaca ini walaupun keseluruhan cerita buat sy menyampah ka [...]



    4. Ya, saya baru terhegeh-hegeh nak baca sebab dramanya, sebab Dr. Khuzairi, Buntat, Helmi, Pak Samad gegar kamera dan tak sabar nak tahu penamatnya. LOL


    5. too long, too draggy. perisanya sama dengan novel-novel yang lain. tapi tulisan siti rosmizah sgt baik, cuma kurang gemar plot nya


    6. Dah diadaptasi ke bentuk drama pun lakonan Siti Saleha sebagai Mia. Walaupun saya peminat tegar Siti Saleha, saya tak tonton pun drama tu. Tapi Encik Suami pula yang beria-ia.Alkisahnya Mia dinikahkan dengan Khuzairi. Tapi kisah cinta satu hala ni banyak sungguh rintangan. Selalunya si suami yang tak cintakan si isteri tapi kali ni sebaliknya. Dan panjang benor ceritanya sampaikan dah tiba satu tahap tu saya rasa patut tamatkan saja tapi meleret pula.Ramai yang tak suka dengan Mia. Tapi saya suk [...]


    7. terbaik okeh. hehe. Alhamdulillah, boleh baiki persepsi sy kat SR lps baca TIMA dulu. huhu. this book not bad, malah mmg terbaik!1 - heroin yang tak-tau-nak-describe-camane, prefer to call her BAD GIRL kut, sangat rare boleh jumpa. suka tahap apa ntah baca bab Mia berbalas kata dengan Mak Leha, mak mertua dia tu. Part paling suka, masa tengah nak jawab soalan Khuzairi pasal hukuman yang akan dikenakan kalau Helmi menyerah kat polis. Sempat lagi tu dia makan asam dalam pada nak manjawab! --> I [...]


    8. superb best!komen ;-)#KHUZAIRI~alangkah bertuah nyer kita klu dpt peneman hidup seperti Khuzairinyabar thp gabannyayangrtanggungjawabdan baik giler!#MIA~Mia memang krg ajarkadang2 tindakan dia betul jugakdah klu mak mertua(Mak Leha) selalu buat panas hati diamang lah dia marahklu aku pon aku akn marah jugak#MAK LEHA~mcm mane menantu tak krg ajar klu perangai mak mertua pon dua kali lima jer dgn menantupatut nyer sbg org tua, kena lah nasihatkan menantu? sama2 krg ajar dgn menantukin berapilah me [...]


    9. aku memang suka giler kat novel nieeei love the hero'khuzairi' and the heroin'mia adriana'mang patut beli n patut baca.airi nie memang seorang yang sangat sabar smpaikn feeling dia sendiri tak de orang nk care.mia pulak seorang yang sangat angkuhklumlah orang bandar kan.haha,,tapi,one day,,khuzairi pergi ke satu lawyer company utk solve kan masalah adik dia yang tolo'helmi'tp dia tak tau pulak yg mia kerja kat situterkejut punya terkejut dia dgn 'zaidi'bila tau yg mia kerja kat situtapi masa tuu [...]


    10. Garapan cerita yang menarik hasil gabungan idea2 dari 3 novel sebelum ini. Tidak menjemukan walaupun ceritanya sehingga 1047 muka surat untuk dihabiskan.heheheheheheehrsengkang mata untuk habiskan sampai deman2 hehehehehehe. Ermmmm Bahagia kan dapat teman hidup macam watak khuzairi tu.dicintai dengan sepenuh jiwanya. Menerima cinta yang hadir dalam hidupnya tanpa mengharapkan kesempurnaan. Hanya sekelumit bahagia sudah mencukupi. ERmmmm ada ker lealki seperti itu dalam dunia hari ini yer


    11. Storyline, draggy. too many antagonist. Banyak tukang cucuk. But Heroin Jahat, I like. Will buy coz Kuzairi to me is sweet a husband behind a Nauzubillah wifey that turned loyal after time. Thank you Pak Samad for being the catalyst to this marriage. Mak Leha & Helmi & Puan Hayati Diorang buat aku baca cerita ni dgn geram Hehehe Will soon buy this book.


    12. Kuzhairi and Mia Adriana ❤ Both makes the tale going without boring and as a spice add up like Kuzhairi mom dad and more Villain characters but as usual a happy ending. What I love most is even though Mia is arrogant lady but she know how to bring herself unlike Syakila hypocrite -_-



    13. first thing I said after reading the last page of this book: ARGH FINALLY!7 Hari Mencintaiku is the first Siti Rosmizah book that I read. Usually, for most books, saya akan skip beberapa mukasurat sebab it gets boring or meleret in the midst of the book - but not for 7 Hari Mencintaiku. Penulis berjaya membuat saya selak setiap mukasurat dan baca hampir setiap line in the book. Seriously, very few books have made me do that so it's a very good thing. I really love the characters in the book. Kes [...]


    14. First of all, aku rasa novel ni mengarut. Terlampau meleret. Baca buat sakit hati dan sakit kepala mencari kerelevanan plot cerita ni.Mia Adriana- aku tak kisahlah kau anak orang kaya ataupun muka kau lawa macm bidadari, but seriously? a person can be shameless and rude like her? Mungkin ada la kan, tapi aku tak nampak sebab untuk SR tulis 3/4 daripada buku ni pasal keburukan je kan and just an overnight she changed 360 . seriously? Then kemudian, kau minta suami kau cintakan kau selama 7 hari s [...]


    15. Penulis: Siti RosmizahPenerbit: SR PublicationISBN978-967-5822-01-8Harga: RM 32.90 / RM 35.90M/S: 1048Cetakan 1 – 2011Silap aku juga, kerana jatuh cintaInsan sepertimu, seanggun bidadariSeharusnya aku, cerminkan dirikuSebelum tirai kamar aku bukaUntuk mengintaimu…Blurb:Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana. Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyi [...]


    16. khatam untuk kali kedua rasanya.l sr kalau baca memang sok sek sok sektangkap leleh orang kataapapun suka watak khuzairi waktu dia layan miaring sangat.rasanya dlm realiti nk jumpa lelaki macam watak khuzairi ni 1 dlm sejuta kot. tapi tak suka sikap dia yg terlalu ikutkan cakap mak tiri dia sampai tak berani nak bagitau pendirian dia.ka dengan watak mia walaupun mulut n bahasa dia ya ampuntapi ada terselit kebenaran dlm apa yg dia cakap n sindirmang bertemu buku dan ruas la kalau dgn mak leha tu [...]


    17. Tak perlu komen banyak. Walaupun drama sangat tapi author managed to take me to end of the story. Cerita best. 😁




    18. 5/5The bestl from this author never disappoint me. Shes genius sebab habis semua orang ak sakit hati.jap orang lain jahat.kejap kang orang lain pulak huat hal rase emo ak 50/50 la kantakde la nak emo kt 1 watak je jahat tahap dewa anwy really enjoy thisi had this like 2 or 3 years back then n till now batu nakce.od dah datang.emmmmm


    19. Kalau dilihat pada jalan ceritaianya biasa2 jer, gaya penyampaiannya yang berjaya membawa emosi aku terikut-ikut dengan jalan ceritanya ~ sedih, geram, marah, sakit hati, terharu, dll. Inilah novel yang paling lama aku ambil masa tuk menghabiskan pembacaannya. Aku perlu berhenti-henti kerana 'penat' melayan jalan cerita/emosi hingga aku perlu berselang membaca novel lain di antaranya untuk hilangkan rasa 'penat' tu Ye lah, mana tak penattebalan novel ni kan seperti 2 buah novel yang bercamtum du [...]


    20. Dalam hitungan kurang dari 7 hari, ALLAH telah memampukannya meyakinkan hati malaikatku yang tak bersayap, Ibu. Sungguh, aku tabik dengan kesungguhan dia. Semoga rasa ini adalah rasa yang ALLAH ridhoi, semoga desir ini adalah desir yang tak meluluh lantakkan iman,semoga damai ini adalah damai yang tak melalaikanALLAH, jaga selalu hati-hati kami,tegur kami dengan cara-Mu yang senantiasa 'bersahabat'Alhamdulillaah atas segala halTerima kasih banyak-banyak kepada kalian, sahabat-S-


    21. Inilah novel Siti Rosmizah pertama saya baca. Tak sangka sangat, habis dalam dua hari. Hands down, it's the best novel I've ever read. Gaya penulisan bersahaja, bahasa simple, langsung tak meleret, tak ada bungax2 yang tak perlu, saya betulx2 smitten sampai terlalu sukar nak berhenti baca. Cerita berkisar kehidupan yang pasti bukan luar biasa namun dinukilkan dengan begitu entah, saya memang betulx2 tak tahu nak explain. Just that this is definitely worth my time walau dah dua malam tidur pukul [...]


    22. bagi saya ceritanya menarik, cuma agak meleretlelah saya nak menyudahkan novel tebal nidan saya rasa inilah kali pertama saya tak suka heroinnyaadap sangat dan tak hormat orang tuamang watak yang minta penamparal2 cerita saya banyak kali menangguhkan bacaan dengan mbaca novel lain dulu. Mia dah insaf, baru la saya laju sikit saya baca novel niwatak hero dia saya sangat sukalelaki penyabar dan setia pada cinta


    23. Karya yang meruntun jiwa sesiapa yang membaca dan menonton. Karya ini telah pun diadaptasi. Adaptasinya juga tidak mengecewakan. Berbeza dari karya yang lain dari segi jalan penceritaan. Satu yang sama semua karya Siti Rosmaizah akan membuatkan anda menangis.Conclusion: Tahniah Siti Rosmaizah kerana membawa pembaca anda balik ke reality kehidupan.


    24. at firstx like as it saw the soft spot of a manbut in the middle of the story actually it shows how a man care for a women and willing to take all the hasty things happen for the love of a lady.d in the end once she realise that the man that she hate so much is the person that she really love true love do come around at the endNovel no.4 from CT rosmizah


    25. i couldnt stop crying. Khuzairi is just in my lists. to Mia Adriana, he's worth it. i loved the way the writer sum all the scenes in a nice way. keep a good work Siti Rosmizah : always impress me.


    26. tak dinafikan apabila mula membaca novel ni, rasa mcm menyesal sgt. menyampah pun ada dgn watak Mia. Perempuan yg tiada sopan santun, panas baran dan lepas laku. suka sgt dgn watak hero. sgt penyabar. OMG! suka sgt.


    Leave a Reply